SSD upgrade pc / laptop

Heeft u een laptop die niet vooruit te branden is? Het apparaat opstarten duurt al minutenlang en iedere handeling die je daarna wil doen neemt ook een eeuwigheid in beslag? Daar is gelukkig in de meeste gevallen iets aan te doen! Met een SSD-upgrade kun je een bestaande, oudere laptop nieuw leven inblazen. Laptops en computers worden een stuk sneller, stiller en genereren minder warmte door de harde schijf te vervangen door een SSD.

Wat is een SSD? Een SSD is een harde schijf gemaakt van flash chips. Dit is de zelfde technologie als in een SD kaartje en een usb stick. De snelheid waarmee een laptop of computer informatie kan lezen of opslaan op een flash chip ligt velen malen hoger dan bij een normale mechanische harde schijf. Ik zeg mechanisch omdat een normale harde schijf bestaat uit bewegende delen. U kunt dit vergelijken met een platenspeler, deze heeft een naald die op een plaat naar een bepaalde locatie / groef moet om een bepaald liedje te laten horen. Een normale harde schijf heeft ook een plaat met een naald (zie afbeelding onderaan deze pagina).

Vervanging is in de meeste gevallen een fluitje van een cent omdat SSD’s hetzelfde fysieke formaat (in laptops) hebben als conventionele harde schijven en op identieke wijze worden aangesloten en aangestuurd.

Uw Windows-installatie inclusief programma`s en gegevens kunnen worden overgezet van uw huidige harde schijf naar uw nieuwe SSD (d.m.v. een 1 op 1 kopie). Of u kunt kiezen voor een nieuwe Windows installatie om “fris” te beginnen.

 

Verschil tussen conventionele harde schijf en een SSD
Sluit Menu